Friday, 15 May 2015

Offer MAS...now till March 2016

Salam Jumaat...

Berita baik ni...
MAS buat offer untuk destinasi-destinasi yang hot...
Sesekali naik MAS kawan2....ada beza tu, dari segi service, free luggage lagi, free meals lagi.....

 




GIVE WORK A BREAK WITH OUR MID-YEAR MARVELS
Book: Now till 23 May 2015    Travel: 16 May 2015 - 31 Mar 2016



 Dear Cik Binti .....,
Having a mid-year slump at the office? Lamenting the lack of progress on your family vacation plans? Then our fantastic worldwide deals are just what you’ve been waiting for.

Picture having more to spare doing the things you want at your favourite destination—as you enjoy a comfortable, full-service flight at incredible value. Just perfect, isn’t it?



FROM KUALA LUMPUR Economy Class (Return)
From MYR
Business Class (Return)
From MYR


PENINSULAR 145 805


SABAH , SARAWAK 275 1,335


SINGAPORE 284 1203


MEDAN, PHUKET 284 803


BRUNEI 404 1,203


PHNOM PENH, SIEM REAP, YANGON 404 1,703


HO CHI MINH CITY, JAKARTA, BANGKOK, BALI 404 1,303


HANOI, MANILA 654 1,703


HONG KONG, GUANGZHOU 754 2,513


HYDERABAD 1,054 2,213


COLOMBO 1,054 2,063


SHANGHAI, BEIJING, XIAMEN 1,154 2,513


TAIPEI 1,154 2,113


SEOUL 1,154 4,613


MUMBAI, BANGALORE 1,154 2,213


DHAKA 1,154 1,673


MALDIVES 1,154 3,903


TOKYO, OSAKA 1,254 5,413


KATHMANDU 1,454 1,903


DUBAI 1,904 5,003


ISTANBUL 2,554 8,213


LONDON, PARIS 2,554 10,713


AMSTERDAM 2,554 10,710


AUCKLAND 3,114 8,113


 

Book now


Pack more with our generous baggage allowance
• Economy Class 30kg • Business Class 40kg • Check in up to two pieces.


Order your Business Class meals with Chef-on-Call.
Upgrade your Economy Class meals with MHgourmet.


Fly premium for less with MHupgrade.
Offer your own price for a cabin class upgrade.


*Terms & Conditions: Fares valid for Internet Booking and MH operated flights only (not valid on MH5000 & 9000 series). Fares include airfare, airport tax, applicable Goods & Services Tax (GST) and fuel surcharge only. Fares shown exclude travel insurance and administrative fees. Certain fares may not be available on all flights but for selected flights only. Fares shown may be subject to change without notice and are not redeemable with Cash/Travel Vouchers. One-way fare on return flight may vary. Fares are not applicable during peak period and subject to seat availability. Price listed is correct as of date of publication and may be subject to change due to fluctuations in exchange rate, airport tax and fuel surcharge. Airport tax is subject to revision from time to time by the relevant airport authorities. Waitlist segment on either outbound or inbound segment and open dated is not permitted. All partially and totally unutilized tickets are not refundable. No show is forfeited.

Economy: Changes & reissuance within sales period: MYR 200 change fee per document and applicable fare differential if any. Changes & reissuance after sales period: Convert to Nett Market Fares (NMF) and MYR 200 penalty .Other terms and conditions apply.

Business : Changes & reissuance within sales period: MYR 300 change fee per document and applicable fare differential if any. Changes & reissuance after sales period: Convert to Nett Market Fares (NMF) and MYR 300 penalty. Other terms and conditions apply.

© 2015 Malaysian Airline System Berhad (10601-W)
You are receiving this message because you have been in contact with Malaysian Airline System Berhad or an affiliate. To no longer receive messages from Malaysian Airline System Berhad click here

Tuesday, 12 May 2015

Kembali......

Penghujung April yang lepas - rasa macam dah nak mati, masuk wad sebab kurang darah, cys datang menyerang semula, stress di tempat kerja, stress lagi hal peribadi, dan plan nak bermusim bunga di awal April tak menjadi...so, semuanya bertimpa-timpa.

Syukur kepada Yang Maha Kuasa, diberi sakit, ujian, cabaran ni tanda Dia masih peduli kita. Diberi masa sakit agar dapat berehat di rumah dan lupakan soal-soal kerja soal-soal duniawi ni. Diberi sakit untuk mengingatkan hambaNya supaya sedar diri, badan kita manusia ni bukannya hebat sangat, mesin pun boleh rosak apatah lagi tubuh kita yang setiap hari terdedah kepada pencemaran ni.

Kembali...

Aku kembali bekerja. Kembali aktif di dunia online (terutama insta). Insyaallah kembali untuk bersihkan blog ni dari sawang dan habuk sebab tiada entry baru. Baru boleh blogwalking semula. Sebelum ni nak blogwalking pun tiada masa, mana-mana blog yg susah nak buka (sbb internet ku yg selowww) takdapat tinggalkan jejak @ mutiara kata macam dulu-dulu...huhu. So, kembali kepada kehidupan normal. Get your life babe!!!! Jangan asyik nak kerja!!!! 

Jun insyaallah ada trip ke Saigon (berempat you ngan kawan2...) ni kali kedua tapi siapa peduli kan. Yang penting ada buat aktiviti hilangkan stress di ofis.

Impian nak ke Eropah tak tahu macamana ....duit asyik larik ke GST(Good Shopping Time) je....hihi....kalau tak aku travel2 di benua Asia ni jer...hehehe....

Ni aku share gambar-gambar pantai Coalcliff di Wollonggong, NSW, Australia. Sejuk hati tengok view pantai ni. Pantai ni agak sunyi dan pasirnya brown/hitam. Masa singgah ni memang ada dua tiga surfer jak yg sibuk dengan aktiviti surfing dorang.

Pantai ni tenang ...kurang pengunjung...tapi view lawa

di tebing ada bunga-bunga liar...

pasir atau kerikil?? tak tau mana yg tepat tapi warnanya coklat/hitam
kereta  surfer2 yg datang
teringin nak ke sini lagi....

Dah lama tak berjalan-jalan, ubat rindu tengok gambar. Harap korang enjoy tengok gambar-gambar ni. Entri ni kira mcam baru nak start memblog balik.

Ku kembali gitewww....